Overvejer du medlemskab? Se hvad vi kan tilbyde i Greve Udspring

Læs mere

Coaching og udspring 

Generelt set er al træning individuel. Den tekniske del er stort set den samme for alle, dog med undtagelser, men da udspring er en "risikoidræt", dvs en idrætsgren, hvor det at skulle håndtere og beherske frygt, er coaching af springerne nødvendig ift. den sportslige udvikling. På den måde kommer vi hurtigt til at påvirke selve den personlige udvikling, fx ift. egen tro, vilje og jeg-styrke m.v. De fleste springere vil således blive coachet på forskellige områder af personligheden i et sportsligt perspektiv, således at deres selvværd, selvtillid, stresstærskler og procesforståelse matcher de høje krav som sporten stiller. Coachingen tager udgangspunkt i hver enkelt springer, der hvor de er lige nu.

Kommunikation er et vigtigt omdrejningspunkt, hvis man vil forsøge at skabe en kontekst, hvor der er mulighed for at udvikling kan opstå. Udvikling er ikke en sag/udveksling mellem den aktive og træneren. Udvikling består af små byggesten der alle undfanges i nuet i konteksten. En vigtig delproces i udvikling er den kontekstuelle anerkendelse/kognitive anerkendelse. Denne anerkendelse kan opstå i konteksten, hvis forholdene er gunstige. Hjernen opfanger/behandler denne anerkendelse som information og derfor giver det mening at se på udvikling i en kommunikationsoptik.

Det betyder, at vi her i Greve Udspringsklub har stor fokus på, hvordan vi ”taler” til børnene. Vi ved, at 65 % af meningen i en samtale afkodes af kropssproget, og derfor er vi også opmærksomme på, hvad der bliver sagt med kroppen.

Hold - børn, unge og voksen
 
Vi differentierer altid undervisningen efter de bedste vilkår for springerne.
Er du i tvivl om hvilket hold du vil tilmelde dig, kan du altid sende os en mail, så vil vi hurtigst muligt prøve at vejlede dig.